Erotik Outlet

Nyheter om erotik

Vägen till det hinduiska himmelriket är inte smärtfri:

MODTAG MITT OFFER!

 

Vad händer här? Mannen är en troende. Smärtan är hans offer. Han vill slippa återfödas till ett eländigt liv på jorden. Han står vid floden Ganges, som hinduerna tror kan frälsa dem…

ot0148_008

 

Ganges … denna enorma, mystiska och livgivande flod flyter stilla. En kråka kraxar högt och kanske lyckligt medan den hackar med sin skarpa näbb i likets hud. Bakom oss mässar hundratals röster från dödshuset. De sitter bara och väntar på den härliga döden som snart kommer att hämta dem, så att de kan få slippa ut ur reinkarnationens elände.

Trapporna omkring oss är fyllda med troende hinduer. De ska ner och tvätta bort sina synder i den renande men samtidigt skitiga och förorenade floden. Men det bekymrar inte de troende.
Kråkan kraxar igen. Den här gången högre. Nu har den hackat sig in i likets tarmar. Den hackar igen och får tag i en fin bit som den sväljer med välbehag.

Plötsligt bryts de monotona ljudens av en liten procession av trummor. De bär några heliga figurer och en ung pojke klädd som guden Krishna. De försvinner långsamt ut i floden. Fortfarande bär de den unge mannen, så det ser ut som om Krishna går på vattnet.
Inne vid stranden sitter ett gäng kastlösa och försöker hitta värdesaker bland blommor och allt skräp som fyller den heliga floden. Stanken här är vidrig. En av dem dyker ner i geggan. Det ser ut som en akt av desperation, men han har nog rutin på det här. Han vet av erfarenhet att alla värdesaker alltid kommer att sjunka till botten.
Plötsligt driver den tunga röken från de många bränderna in över oss. Det är svårt att andas i stanken av rök och bränt människokött.
Bränderna kastar reflexer i det skumma flodvattnet. Hårt arbetande män står i små klungor vid sina eldar. En man i varje grupp skiljer sig från de andra. Han har huvudet rakat och bär ett vitt tygsjok som han har lindat runt sig själv, så bröstet och benen är blottade. Det är familjens äldste son. Det är hans uppgift att tända elden, så att den avlidne kan komma härifrån med det minst dåliga karman.
Hela området bakom kremeringsplatsen är fylld med familjer med sina avlidna. De väntar tålmodigt på sin tur. Tystnaden är total. Och det är ovanligt i det annars så vilda Indien. Här finns ingen speciellt högtidlig atmosfär. Unga män släpar ner brända kroppar till floden. Cirka 200 kg går på ett bra kremeringsbål.

Familjen sätter små offergåvor på liket. Så tar den rakade äldste sonen facklan och tänder bålet.

Strax efter slår lågorna och röken upp från ännu ett bål längs Ganges strand.
Shivas by är 6 000 år

 

Varanasi är en av världens äldsta, mest heliga och mest spännande städer. För 6 000 år sedan kallades staden Kasi och var grogrunden för världens äldsta religion, hinduism. Redan då var det någon speciellt med staden. Här ligger ett av världens första universitet. Astronomi blev en vetenskap där man kartlade stjärnorna och planeterna på himlen. Talsystemet inklusive det ökända noll såg dagens ljus i Varanasi, precis som man uppfann det mycket komplicerade schackspelet.

I byarna tog man beslut genom majoritet. Det förde Alexander den store hem till Grekland, där det la grunden för det som vi idag kallar för demokrati.

 

Buddha föddes som en prins i Nepal, men det var i Varanasi att han uppfann buddhismen. Sedan genomgick Hinduismen en revolution, och den stora skriften Bhagavad Gita såg dagens ljus. I denna skrift lär Krishna ut välgörenhet.

Och denna enorma gåva till mänskligheten fick Jesus 700 år senare predika som själva kärnan i kristendomen.

Den magiska dragningskraften som Ganges har på miljontals indier gör därför också Varanasi till ett stort turistmål. Här kan du uppleva indiernas starka tro och färgstarka ritualer från första parkett. Det är som om du står i mitten av en gigantisk korsning mellan den fysiska och den andliga världen, och det är bara att öppna alla sinnen och suga i sig.

För oss är det svårt att förstå varför Ganges betyder så mycket för miljontals hinduer. Vattnet i Ganges betraktas av varje sann hindu som heligt vatten som kommer direkt från gudarna. Ganges eller Moder Ganga, som många indier kallar den är en 2 506 km lång flod. Den har sitt ursprung i 3 140 meters höjd i Himalaya och rinner ut i Bengaliska viken, där den sista biten bildar världens största inlandsdelta med floden Brahmaputra.

Floden är bokstavligen en livlina för upp till 400 miljoner indier som bor längs Ganges. Och för många fler är den en fysisk och religiös länk till den andliga världen. Det heliga vattnet kan bland annat tvätta bort synder, bota sjukdomar, få önskningar att gå i uppfyllelse och viktigast av allt: Öppna porten till Moksha… hinduernas himmel, där man inte längre kommer att återfödas och undviker ett oändligt liv i lidande.

 

 

Hinduernas högsta önskan

 

Därför vill så många hinduer dö och bli kremerade vid floden Ganges. Om man dör i Varanasi är sannolikheten för “Moksha”, en slutgiltig befrielse från den ändlösa cirkeln att återfödas, en möjlighet. Med andra ord: Det är inte bara askan som Ganges slukar, är det den mänskliga själen, som sedan återföds igen – inte på jorden, men i Nirvana.

Men det är inte alla som bränns och får askan spridd i Ganges. Spädbarn har inte fått dålig karma. De läggs direkt i floden. Detsamma gäller för människor som dör av smittkoppor. Smittkoppor är i själva verket en hinduisk gudinna, och hon övertar offrets dåliga karma. De sista är Indiens heliga män, sadhuerna om de dör i Varanasi slipper de också att återfödas.

 

Inte långt från oss står en asket insmord med aska med ett stort svärd genom pungen. Och här har han stått med samma svärd i flera år. För att bevisa för gudarna att han ångrar alla sina synder, kastrerade han sig själv. Svärdet, drog han aldrig ut. Smärtan är nämligen hans offer att slippa ut från eländet att återfödas.

Så ser man många sadhus i Varanasi, som de heliga männen i Indien kallas. Vissa mediterar bara, men andra känner att de har begått stora synder i livet. Då ångrar de sig och utsätter sig för alla möjliga lidanden.

Det är inte bara den hinduiska civilisationen som uppstod runt Indiens viktigaste flod Ganges. Många andra stora civilisationer har också uppstått upp runt en flod. Ett antal av dessa floder har genom tiderna tilldelats en symbolisk helig kraft. Detta gäller Nilen i det gamla Egypten, som då liksom nu var nödvändig för egyptiernas välbefinnande och livsförhållanden. I skenet av Hapi dyrkades Nilen som en gudom, som “Den som bringar säden.”

 

Även i det antika Grekland och i Rom var floder symboliserade av gudar, till exempel kallas Tibern “Fader Tiber”. Jordanfloden i Palestinaområdet var den plats där Johannes Döparen döpte Jesus, och vatten från floden anses fortfarande ha helig kvalitet för pilgrimer.

Floden kan symbolisera övergång/passage mellan två livsstadier eller separera världen av levande från de döda. I den grekiska mytologin seglar Karons båt de dödas själar över dödsfloden Styx till dödsriket Hades.

Även här i Varanasi betyder Ganges allt. Den kallas Ma Ganga, Moder Ganga. Det är där du kommer att dö, och askan ska strös i floden. Medan man lever renar man själen från synder genom att bada i den heliga floden …

ot0148_022 ot0148_002 ot0148_005 ot0148_006

 

info@erotikoutlet.se • November 17, 2016


Previous Post

Next Post